graphical space graphical space
Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης
ΕΦΚΑ - Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης - σύνταξη, ένσημα, ΑΠΔ, εργοδότες, ασφάλιση, ειδοποιητήρια, εισφορές, υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης, εισφορες ελευθερων επαγγελματιων, αυτοαπασχολούμενοι, ασφαλιστική ικανότητα, βεβαίωση συντάξεων


 www.efka.gov.gr



Κατεβάστε την βεβαίωση εισφορών σας ΕΔΩ
Ξέχασες τον κωδικό;
 
Εγγραφείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΤΑΑ
Πληρωμή Εισφορών από το Δίκτυο της Attica Bank
Πληρωμή Εισφορών από το Δίκτυο της Eurobank
Τηλέφωνα Διευθύνσεων και Τμημάτων
graphical space
Αναζήτηση
graphical space
Επικοινωνία
Κεντρική Υπηρεσία ΕΤΑΑ-ΤΥ 
Αχαρνών 27
104 39, Αθήνα

Τηλεφωνικό Κέντρο:
213 2169300

Τηλεφωνικές συναλλαγές
με το κοινό
Τμήμα Εσόδων: 07:30-09:00 και 14:00-15:00
Τμήμα Συντάξεων: 14:00-15:00
Τμήμα Μητρώου: 14:00-15:00
graphical space
graphical space 

Διαδοχική ασφάλιση

1) Ν.4202/61 , Ν. 1405/83 , Ν. 1509/85 , Ν. 1902/90 , Ν. 2084/92, Ν. 3232/04 άρθρο 1,2,3 κλπ.
2) Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Ν. 1408/71 ) κλπ.
3) Διμερείς συμβάσεις με τρίτες χώρες.

Χρόνος ασφάλισης μη παράλληλος που έχει διανυθεί σε κρατικό ασφαλιστικό φορέα κύριας ασφάλισης στην Ελλάδα ή σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε κράτος με το οποίο έχει συνάψει σύμβαση η χώρα μας , θεωρείται συντάξιμος και συνυπολογίζεται στο στάδιο της συνταξιοδότησης ( και για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και για προσαύξηση της σύνταξης ) με την προβλεπόμενη εκάστοτε διαδικασία.
Το ποσό της σύνταξης που χορηγείται τελικά καθορίζεται ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής του κάθε φορέα.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

1. Αίτηση κατά το στάδιο της συνταξιοδότησης που θα ζητείται ο συνυπολογισμός του χρόνου και θα αναφέρεται η χώρα , ο φορέας ασφάλισης και ο αριθμός μητρώου στον ξένο φορέα.
 
2. Αν πρόκειται για κρατικό ασφαλιστικό φορέα της Ελλάδος ( ΙΚΑ , ΟΑΕΕ κ.λ.π. ) εκτός από την αίτηση χρειάζεται και α) τα ένσημα του ΙΚΑ ή σχετική βεβαίωση του άλλου φορέα όπως προβλέπεται από το Ν. 3232/04 αρθ. 1.
 
3. Στην περίπτωση που ο απονέμων φορέας δεν είναι το ΤΣΑΥ για την έκδοση της σχετικής απόφασης απαιτούνται τα δικαιολογητικά για σύνταξη γήρατος και να μην υπάρχει οφειλή προς το ΤΣΑΥ από ασφαλιστικές εισφορές.